Έλα πες την αλήθεια. Τα βλέπεις στους δρόμους να σε προσπερνάνε. Παρατηρείς τους αναβάτες να χαμογελούν, ενώ το αεράκι τους δροσίζει το πρόσωπο. Είσαι πηγμένος στην κίνηση. Ζηλεύεις. Δεν ξέρεις ακριβώς γιατί, αλλά θα ήθελες και εσύ να έχεις ένα ηλεκτρικό πατίνι. Θέλεις και εσύ να προσπερνάς ξέγνοιαστος τους άλλους, ενώ ο αέρας σου χτυπάει το πρόσωπο. Θέλεις να τους βλέπεις να σε κοιτούν από το παράθυρο και να τους κάνεις να-να-νανα!
Όμως δεν έχεις ακόμα βρει κάποιον «σοβαρό» λόγο για να το πάρεις. Οπότε πρέπει να συνεχίσεις να διαβάζεις το άρθρο και τότε θα ανακαλύψεις τους λόγους που κάνουν κάθε μέρα όλο και περισσότερους ανθρώπους να επιλέγουν το ηλεκτρικό πατίνι για τις μετακινήσεις τους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, πως τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν επιλεγεί ως εναλλακτικό, απόλυτα οικονομικό και ευχάριστο μέσο στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου.

Επειδή το ηλεκτρικό πατίνι είναι πιο γρήγορο από το περπάτημα, πιο εύκολο από το ποδήλατο

Το ξέρεις καλύτερα από εμάς… Ας πούμε πως έχεις να διανύσεις μια απόσταση δύο χιλιομέτρων για το μετρό. Αν περπατήσεις για να φτάσεις χρειάζεσαι περίπου 24 λεπτά. Βέβαια, με ένα ποδήλατο θα κάνεις πιο γρήγορα, αλλά θα πρέπει να βρεις που θα το παρκάρεις όταν φτάσεις και να είσαι και ειδικά ντυμένος για αυτό. Καταλαβαίνεις τι εννοώ. Στενό παντελόνι για να μην πιάνεται στα πετάλια, αθλητικό παπούτσι κλπ. Άσε που αν έχει και ανηφόρα θα ιδρώσεις και θα πας χάλια στο γραφείο.
Ενώ ας πούμε αν είσαι κάτοχος ενός ηλεκτρικού πατινιού θα μπορείς να φοράς ότι θες. Ναι, ακόμα και ψιλοτάκουνα. Όχι εσύ, Τάσο! Και θα χρειαστείς λιγότερο από έξι λεπτά για να διανύσεις την απόσταση αυτή είτε αυτή έχει ανηφόρα είτε όχι. Δεν θα κουραστείς, δεν θα ιδρώσεις. Ίσα ίσα θα νιώσεις σαν μικρό παιδί και θα έχεις ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά.  Φυσικά, το κλείνεις και το παίρνεις μαζί σου στο μετρό και από εκεί συνεχίζεις. Χωράει άνετα στη ζωή σου και στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου σου!

Γιατί το ηλεκτρικό πατίνι είναι απίστευτα οικονομικό

Ξέρω πως δεν είσαι τσιφούτης. Αλλά έχεις πραγματικά υπολογίσει πόση βενζίνη χαλάς σε κοντινές διαδρομές; Βάλε κάτω και το κόστος του πάρκινγκ και των εισιτηρίων ΜΜΜ. Όσοι χρησιμοποιούν ηλεκτρικό πατίνι μιλάνε συνέχεια για το πόσα χρήματα γλυτώνουν το μήνα χάρη σ’ αυτό. Και αν ανησυχείς για το κόστος της φόρτισής του… Σε πληροφορούμε πως το ρεύμα που περίπου καταναλώνει είναι λιγότερο από 0,3 ευρώ στα εκατό χιλιόμετρα!

Διότι είναι οικολογικό

Θες να δείξεις στους άλλους την οικολογική σου συνείδηση, αλλά δεν έβρισκες κάτι τόσο διασκεδαστικό. Τώρα βρήκες. Μη λες ότι το πήρες γιατί το γουστάρεις. Πούλα μούρη λέγοντας πως το έκανες για το περιβάλλον. Και εγώ αυτό κάνω. Δεν θα σε μαρτυρήσω. Πέρα από την πλάκα το ηλεκτρικό πατίνι δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Όσο πιο πολύ άνθρωποι το χρησιμοποιούν τόσο περισσότερο θα λύνονται τα σημαντικότερα προβλήματα των μεγαλουπόλεων: νέφος, ηχορύπανση, κυκλοφοριακή συμφόρηση… και η κατήφεια ρε φίλε. Αλλά αυτό είναι μάλλον άλλο θέμα.

«Μηδένα προ του τέλους μακάριζεν»

Έλα, ξέρεις ακριβώς σε τι αναφέρεται το αρχαίο ρητό. Γιατί κακά τα ψέματα. Για να πεις ότι μια διαδρομή είναι ευχάριστη ή δυσάρεστη θα πρέπει να τη δεις από την αρχή μέχρι το τέλος. Και τώρα που είπα τέλος, καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοώ… Γιατί ωραία τα έχει πει ο μεγάλος ποιητής, για τον προορισμό και το ταξίδι. Δεν είναι όμως τυχαίο πως για τον σύγχρονο άνθρωπο δεν έχει σημασία μόνο ο προορισμός, ούτε καν το ταξίδι… Το κυριότερο είναι να βρεις θέση να παρκάρεις. Και αυτό είναι το πιο δύσκολο!

Επειδή το φορτίζεις εύκολα όπου βρεθείς.

Ανησυχείς για το αν θα βρίσκεις χρόνο και τόπο να επαναφορτίζεις το ηλεκτρικό σου πατίνι; Μην αγχώνεσαι. Σκέψου πως είναι το ίδιο απλό και εύκολο σαν να φορτίζεις το κινητό σου ή το λάπτοπ σου. Έχεις στην τσάντα σου το φορτιστή του και μπορείς να το συνδέεις σε οποιαδήποτε  πρίζα στο σπίτι σου ή στο χώρο εργασίας σου.

Εντάξει, σε κάλυψα; Αυτοί είναι μερικοί από τους σοβαρούς λόγους για να κυκλοφορείς με ένα ηλεκτρικό πατίνι, όπως αυτά εδώ. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι λόγοι – πιο διασκεδαστικοί. Όσο εύκολο είναι να τους νιώσεις, άλλο τόσο δύσκολο είναι να τους περιγράψει κανείς. Μια δοκιμή θα σε πείσει σίγουρα. Μόλις αισθανθείς αυτή την απόλυτη αίσθηση ελευθερίας, το αεράκι να σου χτυπάει το πρόσωπο, την ευκολία να φτάνεις διασκεδαστικά, πανεύκολα και ξεκούραστα εκεί που θες… τότε μόνο θα καταλάβεις!